2011. december 18.

"Igazságot Geréb Ágnesnek"


A Születésház Egyesület átfogó (hazai és nemzetközi) kampányt indít elsősorban azzal a céllal, hogy igazságos és egyenlő bánásmódot követeljen dr. Geréb Ágnes számára, lehetővé téve ezzel számára a valódi védekezés jogát.
A petíció tiltakozik az ellen a kettős mérce ellen, amellyel az igazságszolgáltatás a hazai otthonszüléses eseteket kezeli, tágabban pedig az eljárás ellen, amellyel az otthonszülést Magyarországon úgy lehetetlenítették el, hogy legalizálták.

A kampányhoz neves nemzetközi, és hazai szervezetek, szaktekintélyek is csatlakoznak. A petíció szervezetként és magánemberként is aláírható itt:
http://www.peticiok.com/igazsagot_gereb_agnesnek#form

A petíciót az Egyesület képviselői december 20-án adják át egy mézeskalács kíséretében az alábbiaknak:
• Dr. Schmitt Pál
• Dr. Polt Péter legfőbb ügyész
• Dr. Baka András a Legfőbb Bíróság elnöke
• Dr. Hatala József rendőrfőkapitány
• Orbán Viktor
• Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes
• Dr. Szócska Miklós EÜ felelős államtitkár

-----------------------------------------------
Írjátok alá, terjesszétek!
Demokráciában élünk, és abban akarunk élni. Elvárjuk, hogy a jogállam igazságosan működjön, az ártatlanság vélelme, az egyenlő bánásmód elve ne sérüljön, és hogy a nők gyakorolhassák alapvető szabadságjogaikat. Most tudtok tenni ezért egy konkrét ügy kapcsán. Ezért is alá lehet írni.

Ahogyan dr. Geréb Ágnessel bánik a rendszer, ikonja annak, ahogyan a születéssel bánik. Erről is szól mindez: hogy megindul-e a szülészeti ellátó rendszer átfogó reformja, és lesz-e VALÓBAN lehetőség arra, hogy a szülés és a születés (az anyák, az újszülöttek, a családok életüknek ezen a kiemelt pontján) visszanyerjék szabadságukat, háborítatlanságukat, méltóságukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése